Νέες Δράσεις!

νεος κοσμος.jpg

24/11/2017 - Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», το Εθνικό Θέατρο, το Impact Hub Αthens & η Ηρώ Κολέτσου έρχονται στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Με νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δωρεάν δραστηριοτήτων, τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν το 2017! Λίγο πριν την ανακοίνωση του χειμερινού-εαρινού προγράμματος, 4 νέοι φορείς μπαίνουν για πρώτη φορά στα Ανοιχτά Σχολεία και σας περιμένουν με μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις!

 

Το Μικρό Εθνικό πάει σχολείο
Μικρό Εθνικό - Εθνικό Θέατρο

Καταρτισμένοι επαγγελματίες του Εθνικού θεάτρου -ηθοποιοί και εμψυχωτές- συναντούν σε εβδομαδιαία βάση τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» και του 48ου Γυμνασίου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Το Μικρό Εθνικό συναντά τους μαθητές στον χώρο τους, μπαίνει δυναμικά στα σχολεία και στον κόσμο των παιδιών, σηματοδοτώντας αλλιώς το περιβάλλον του σχολείου και μετατρέποντάς το σ’ έναν χώρο δημιουργικότητας, φαντασίας και επινοητικότητας. Η επαφή των μαθητών με τις θεατρικές τεχνικές, την διαδικασία της πρόβας αλλά και την προετοιμασία μιας παράστασης αποσκοπεί στο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το θέατρο. Ταυτόχρονα οι έφηβοι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την αξία που μπορεί να έχει η τέχνη στη ζωή και την καθημερινότητά τους, καλλιεργούν την αισθητική τους, αντιλαμβάνονται την αξια της συλλογικής δουλειάς, και εμπλέκονται ως συνδημιουργοί σ’ ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Η δράση υλοποιείται 1 φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια 2 ώρες.

 

Μαθήματα χορωδίας
Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής "Δόμνα Σαμίου"

Μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες, υλοποιείται μία φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια 1 ώρα. Για τη συμμετοχή σας στο τμήμα θα πραγματοποιηθεί ακρόαση από τους υπεύθυνους.

 

El Sistema Greece Orchestra
Impact Hub Athens

Δράση που αποσκοπεί στη δημιουργία της πρώτης ανοιχτής μουσικής ορχήστρας από νέους και νέες. Η δράση απευθύνεται σε υλοποιείται μία φορά την εβδομάδα και έχει διάρκεια 1,5 ώρα. Οι εγγραφές γίνονται στο ακόλουθο link https://docs.google.com/forms/d/1R_OQg5zZOqommDO-wuaSTuh7wrUkM_-wfUPnjiFzRfA/viewform?edit_requested=true

 

Γιατί επιταχύνουμε τα σωματίδια;
Ηρώ Κολέτσου

Δράση κηπουρικής με στόχο να μάθουν τα παιδιά τη σημαντικότητα του να καλλιεργούν σε μικρή έκταση και επιφάνεια μέσα στον αστικό ιστό (πχ. κήπο σχολείου). Η δράση απευθύνεται σε παιδιά, θα υλοποιηθεί μία φορά και έχει διάρκεια 2,5 ώρες.