Ανοιχτό Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Χορωδίας

  • Φορέας Υλοποίησης: Εθνική Λυρική Σκηνή
  • Κατηγορία: Πολιτισμός
  • Περίοδος Υλοποίησης: 30/10/2017 - 31/10/2017
  • Ηλικία:

Η Διαπολιτισμική χορωδία της Εναλλακτικής σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε με σκοπό να δικτυώσει ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και να συνδυάσει τραγούδια από όλες τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων. Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, η διαπολιτισμική χορωδία της ΕΛΣ, έχει εξελιχθεί σε ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.
Κατά την εκμάθηση του ρεπερτορίου που γίνεται κατά κύριο λόγο δια της ακοής, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται βήμα βήμα στην εκμάθηση των μελωδικών φράσεων, του ρυθμού, της σκάλας ή του δρόμου του τραγουδιού. Το μάθημα καλύπτεται στα ελληνικά και στα αγγλικά. Λόγω του διαπολιτισμικού χαρακτήρα το εργαστήριο χρησιμοποιεί πολύ τη μίμηση και την επανάληψη και στηρίζεται κυρίως στη διεθνή γλώσσα της μουσικής.
Για τα τραγούδια σε άλλες γλώσσες: Tο κάθε μέλος από την εκάστοτε χώρα προέλευσης του τραγουδιού καθοδηγεί τους υπόλοιπους ως προς την εκφορά των λέξεων πράγμα που το καθιστά και πιο συμμετοχικό (αυτό αφορά κυρίως τα εβδομαδιαία εργαστήρια). Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες υλοποιείται 1 φορά και έχει διάρκεια 2 ώρες.
Σχολείο Γκρουπ Πρόγραμμα
ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ, 99ο Δημοτικό A 30.10.2017 Δευτέρα 18.00-20.00