ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Αρχική ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για υλοποίηση δράσεων στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Αντιδημαρχίας για το Παιδί, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα [ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, κλπ.] τα οποία είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς που γίνονται στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων.

Ενδεικτικά, η φύση των προτεινόμενων δράσεων στις εξής θεματικές: τεχνολογία, εκπαίδευση, άθληση, ψυχαγωγία ή πολιτισμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες, θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη:

 • Δράσεις ψυχαγωγίας [π.χ. καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο, δημιουργικό παιχνίδι]
 • Δράσεις αθλητισμού [π.χ. αθλήματα, χορός, σκάκι, γυμναστική κ.ά.]
 • Δράσεις πολιτισμού [π.χ. κινηματογράφος, μουσική, δράσεις φιλαναγνωσίας κ.ά.]
 • Δράσεις βελτίωσης της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου
 • Δράσεις τεχνολογίας [π.χ. σεμινάρια Η/Υ, γνωριμία με το διαδίκτυο, ρομποτική κ.ά.]
 • Εκθέσεις [π.χ. αποκέντρωση εκθεμάτων μουσείων κ.ά.]
 • Μαθητικά φεστιβάλ [π.χ. Πανηγύρι φυσικών επιστημών, μουσικής, κ.ά.]
 • Εργαστήρια πρακτικών γνώσεων [π.χ. μαγειρική, σαπωνοποιία, οδική αγωγή κ.ά.]
 • Ενημερωτικά-επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, πολίτες
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
 • Επαγγελματική ανάπτυξη - επιμόρφωση για ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr, από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησής τους.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όσοι φορείς επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται σε χρονικές περιόδους που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και η ολοκλήρωσή της συνήθως συνδέεται με τις περιόδους έναρξης δράσεων (ενδεικτικά τον Οκτώβριο για το πρώτο τετράμηνο, τον Ιανουάριο για το δεύτερο τετράμηνο και τον Μάιο για τις καλοκαιρινές δράσεις).

Ανακοινώνεται ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν έως και 10 Φεβρουαρίου 2019, οπότε και ξεκίνησε το νέο κύμα δράσεων του εαρινού τετραμήνου 2019, έχουν αξιολογηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την εξέλιξη της δικής τους πρότασης και τα στάδια αξιολόγησης ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr πραγματοποιώντας είσοδο στο σύστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους.

ΝΕΟ | 15 Μαρτίου 2019 Θεματικό Κάλεσμα Υποβολής Προτάσεων για δράσεις στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων για την καλοκαιρινή περίοδο Ιούνιος – Ιούλιος 2019

 • Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 7η Απριλίου 2019

Ειδικά για τις δράσεις που υλοποιούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο Ιούνιος – Ιούλιος 2019, ο φορέας υλοποίησης μπορεί:

 1. Να προτείνει συχνότητα, ωράριο και διάστημα υλοποίησης για την προτεινόμενη δράση όπως στο γενικό ανοιχτό κάλεσμα, ή
 2. Να τροποποιήσει την πρότασή του στο σχεδιασμό των θερινών τμημάτων του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία ως εξής:

Συχνότητα: Δευτέρα έως Παρασκευή (καθημερινά)

Ωράριο: το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσεων υλοποιείται από τις 9.00 έως τις 15.00 και επιπλέον υπάρχει μέριμνα για την ώρα άφιξης 8.00-9.00 και την ώρα αναχώρησης 15.00-16.00.

Διάστημα: μία εβδομάδα ανά σχολείο/γειτονιά

Στην περίπτωση αυτή ο φορέας που καταθέτει την πρόταση καλείται να συμπληρώσει στον τίτλο της πρότασης τη σημείωση «Θερινά Τμήματα». Σημειώνεται ότι η ομάδα στόχου των θερινών τμημάτων είναι συνήθως τα παιδιά όμως ο φορέας που καταθέτει την πρόταση μπορεί να προτείνει εναλλακτικά διαφορετική ομάδα στόχου. Τέλος, η πρόταση είναι το κάθε θερινό τμήμα να διαρκεί μία εβδομάδα ανά σχολείο αλλά να μπορεί να γίνει σε περισσότερα σχολεία.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης θερινών τμημάτων: 17 Ιουνίου 2019 - 26 Ιουλίου 2019

Ωράριο λειτουργίας σχολείων την καλοκαιρινή περίοδο: 8.00 - 21.00

Χώρος υλοποίησης: Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε χώρους των σχολικών κτηρίων (αίθουσες ή προαύλια) τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων: Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 7η Απριλίου 2019.

Για υποβολή πατήστε εδώ.

Για τη διαδικασία αξιολόγησης πατήστε εδώ.