ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αρχική ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Για γονείς και κηδεμόνες:


Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλαμβάνει και κάποιος άλλος το παιδί σας από το σχολείο θα πρέπει να το δηλώσετε στη φόρμα συμμετοχής που συμπληρώνετε με την έναρξη της δραστηριότητας.
Κατά την παράδοση και παραλαβή του παιδιού υπογράφετε στο έντυπο προσέλευσης και αποχώρησης της κάθε δράσης.
Στην ιστοσελίδα υπάρχει το ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ το οποίο είναι σε ισχύ και θα είναι για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στην ιστοσελίδα υπάρχει το ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ , οι ΟΔΗΓΙΕΣ και η ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.
Για την παιδαγωγική αξιολόγηση των προτάσεων και επιλογή των δράσεων που θα υλοποιηθούν από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία, ο δήμος Αθηναίων έχει συγκροτήσει μη αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας. Σχετικές πληροφορίες στο πεδίο της ιστοσελίδας ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Συχνές ερωτήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους


Τα Ανοιχτά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού τις καθημερινές μέχρι τις 21.30μμ, και τα σαββατοκύριακα, από τις 10.00πμ έως τις 20.00μμ.
Θα υπάρχει φύλακας επιστάτης από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ο οποίος/η οποία θα ανοίγει το προαύλιο και θα το κλείνει το βράδυ, θα ανοίγει και θα κλείνει τις αίθουσες όταν γίνεται χρήση τους για δράσεις και θα βρίσκεται συνεχώς στο χώρο του σχολείου ώστε να επιβλέπει την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.
Κάθε βράδυ όταν κλείνει το Ανοιχτό Σχολείο, το προαύλιο, οι τουαλέτες και οι αίθουσες που χρησιμοποιήθηκαν θα καθαρίζονται από καθαριστή/καθαρίστρια από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ώστε ο χώρος να παραδίδεται καθαρός για την πρωινή λειτουργία του σχολείου.
Ο φύλακας επιστάτης φροντίζει να ενημερώνει τους υπεύθυνους από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ώστε να λύνονται τα προβλήματα και να αποκαθίστανται τυχόν ζημιές. Θα υπάρχει συνεχή παρακολούθηση και από τους αρμόδιους συντονιστές του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία.
Τα Ανοιχτά Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι 25 και βρίσκονται μοιρασμένα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Πληροφορίες για τη διεύθυνση του Ανοιχτού Σχολείου μπορείτε να βρείτε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας, με πλοήγηση στον διαδραστικό χάρτη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά ή να τηλεφωνούν στο 2105277089 ή να στέλνουν email στο [email protected] αναφέροντας τη δράση, το Ανοιχτό Σχολείο, το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και την περιοχή που κατοικούν.
Μετά την εγγραφή στη δράση (δηλ. κράτηση θέσης), την πρώτη ημέρα έναρξης της δράσης οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν μια απλή φόρμα συμμετοχής με βασικές πληροφορίες
Οι δράσεις του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία είναι δωρεάν για όλους.
Το πρόγραμμα των δράσεων εμπλουτίζεται κάθε 15 ημέρες.
Τις δράσεις των Ανοιχτών Σχολείων μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως σε ποιο δήμο κατοικούν.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε δράσεις σε όλα τα Ανοιχτά Σχολεία, αρκεί να έχετε εγγραφεί σε αυτές.
Στην ιστοσελίδα μας, κάτω από την κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ θα βρείτε αναλυτικό πρόγραμμα και περιγραφή για τη κάθε δράση που υλοποιείται στα Ανοιχτά Σχολεία.
Μπορείτε να διακόψετε και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο τηλέφωνο 210 52 77 089.
Οι δραστηριότητες θα γίνονται από εξωτερικούς παιδαγωγούς ή εξειδικευμένους συνεργάτες που επιλέγονται από τους φορείς υλοποίησης των δραστηριοτήτων.
Παρακαλείσθε να έρχεστε στο Ανοιχτό Σχολείο 10 λεπτά πριν την έναρξη της δράσης. Σας θυμίζουμε ότι πρέπει να έχετε εγγραφεί για να παρακολουθήσετε.
Μπορείτε να φύγετε νωρίτερα κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους των φορέων υλοποίησης της δραστηριότητας.