Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα Cisco Academy στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων - Ο δήμος Αθηναίων γίνεται επισήμως Ακαδημία της Cisco

Αρχική ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ξεκινούν δωρεάν μαθήματα Cisco Academy στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων - Ο δήμος Αθηναίων γίνεται επισήμως Ακαδημία της Cisco

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/2/2019

Ξεκινούν δωρεάν τμήματα - μαθήματα Cisco Academy στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων 

Ακαδημία της Cisco γίνεται ο δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων προσφέροντας δωρεάν την πρωτοποριακή δράση CCNA Routing & Switching από τον Φεβρουάριο του 2019. 

Η δράση «CCNA Routing & Switching» εντάσσεται στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο δήμος Αθηναίων προσφέρει αυτή τη δράση, δηλαδή αυτά τα μαθήματα, σε συνεργασία με την Cisco και την υποστήριξη του SCG – Επιστημονικoύ Κολλεγίου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που προέκυψε από τις συνεργασίες στο πλαίσιο της ψηφιακής πολιτικής του δήμου Αθηναίων.

Το πρώτο τμήμα ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου στο Ανοιχτό Σχολείο στην Πλάκα, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Αδριανού 114, και θα διαρκέσει από τα μέσα Φεβρουαρίου για περίπου 30 εβδομάδες. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται απογευματινές ώρες για 4 ώρες, 2 φορές την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα: 15 συμμετέχοντες για 250 ώρες θα έχουν την ευκαιρία να παακολουθήσουν τη δράση «CCNA Routing & Switching» το οποίο θα τους παρέχει επαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα των δικτύων δεδομένων (Data Networks). Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 ενότητες. Στο τέλος κάθε ενότητας οι σπουδαστές δίνουν εξετάσεις για να προχωρήσουν στην επόμενη ενότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση η οποία πραγματοποιείται μέσω εξοπλισμού Cisco καθώς και μέσω του εξομοιωτή Packet Tracer. Με την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα δώσουν εξετάσεις και θα είναι προετοιμασμένοι να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις και για πιστοποίηση των γνώσεών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους στο [email protected] έως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 24:00. Είναι επιθυμητό οι συμμετέχοντες να είναι τελειόφοιτοι ή απόφοιτοι σχολών Πληροφορικής και καλούνται να αναφέρουν στο βιογραφικό τους αν είναι άνεργοι. Οι επιλεχθέντες  θα ενημερωθούν εγγράφως για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Cisco Networking Academy: http://www.netacademy.com/

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η ψηφιακή πολιτική του δήμου Αθηναίων, όπως αυτή αποτυπώθηκε στον Οδικό Χάρτη για την Ψηφιακή Αθήνα, δίνει μεγάλη έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες. Η ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων της πόλης στον κόσμο της γνώσης και της τεχνολογίας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για έναν πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό που δεν θα αποκλείει κανέναν. Η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων βοηθάει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ενισχύει την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και αντιμετωπίζει την κοινωνικές ανισότητες. 

Με αυτή τη σκέψη τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων προσφέρουν μια ολόκληρη κατηγορία σχετικών δράσεων, από ρομποτική για μικρά παιδιά έως μαθήματα πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο για την 3η ηλικία. Το πρόγραμμα των δράσεων στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων εμπλουτίζεται συνεχώς και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr.

Cisco Networking Academy To Cisco Networking Academy είναι ένα διεθνές πρόγραμμα με προσανατολισμό στον τομέα του Internet, Communications, Technology (ICT). Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν δεξιότητες σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να εργαστούν στο χώρο των Νέων Τεχνολογιών και της Ψηφιακής Οικονομίας.

CCNA Routing & Switching Το course CCNA R&S προσφέρει στους σπουδαστές τις γνώσεις που απαιτούνται, ώστε να μπορούν να εγκαταστήσουν και να υποστηρίξουν μικρού και μεσαίου μεγέθους υλοποιήσεις στον τομέα των Δικτύων Δεδομένων. Παράλληλα το πρόγραμμα προετοιμάζει τους μαθητές για την πιστοποίηση CCNA Routing & Switching η οποία αναγνωρίζεται από την αγορά εργασίας.