ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ

Αρχική ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων επιστρέφει

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων επιστρέφει και υπόσχεται για ακόμα μια χρονιά να ζωντανέψει τις γειτονιές της Αθήνας μετατρέποντας σχολικά κτίρια σε πρότυπα κέντρα πολιτισμού και συνάντησης της γειτονιάς.

25 κτίρια, μοιρασμένα στις 7 δημοτικές κοινότητες του δήμου Αθηναίων, παραμένουν ανοιχτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και φιλοξενούν ένα άκρως δελεαστικό πρόγραμμα δωρεάν δράσεων πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για άτομα όλων των ηλικιών, αλλά και για ειδικές ομάδες (ηλικιωμένους, μετανάστες, προσφυγες, Α.με.Α).

Το μεγάλο στοίχημα του προγράμματος να κάνει τις γειτονιές της Αθήνας πιο εξωστρεφείς και δημιουργικές έχει ήδη κερδηθεί αφού τη χρονιά που μας πέρασε μέτρησε πάνω από 13.500 επωφελούμενους, στις περισσότερες από 200 δωρεάν δράσεις που φιλοξένησε. Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τη στήριξη του Athens Partnership.

Φέτος, έχοντας πλέον κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε περισσότερες γειτονιές της Αθήνας, ανοίγοντας - μεταξύ άλλων - το εμβληματικό και προσφάτως ανακαινισμένο 2ο Γενικό Λύκειο - Θεόδωρος Αγγελόπουλος στις οδούς Χέυδεν και Αχαρνών. 

Στο αναμορφωμένο φθινοπωρινό πρόγραμμα, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι της Αθήνας, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ρομποτικής και τεχνολογίας, μαθήματα χορού, θεάτρου και εναλλακτικής άθλησης, σεμινάρια επιχειρηματικότητας και εύρεσης εργασίας, αλλά και σε μια σειρά δράσεων με θέμα το βιβλίο, προετοιμάζοντας το κλίμα για τον Απρίλιο του 2018, οπότε και η Αθήνα θα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Ανοιχτά Σχολεία λειτουργούν στις περιοχές: Παγκράτι, Πατήσια, Κυψέλη, Πλάκα, Νέο Κόσμο, Μετς, Πετράλωνα, Πλατεία Αμερικής, Εξάρχεια, Γουδή, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Γκράβα, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος και Πλατεία Βάθη.  

 

Γνώρισε τις δράσεις

Μάθε τα Ανοιχτά Σχολεία 

Πώς να κάνεις εγγραφή