Καλοκαιρινές διακοπές 2019 στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Αρχική ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Καλοκαιρινές διακοπές 2019 στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Καλοκαιρινές διακοπές 2019 στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

Τι και αν πλησιάζει η μέρα που το κουδούνι θα χτυπήσει για τελευταία φορά φέτος; ως γνωστόν κάποια σχολεία της Αθήνας μένουν ανοιχτά και μετατρέπονται σε χώρο δημιουργίας για όλους, μικρούς και μεγάλους, με δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ετοιμάζεται για 4η συνεχή χρονιά να προσφέρει εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές στα σχολεία της πόλης.

Ακολουθούν πληροφορίες για το θερινό ωράριο και τις προσφερόμενες δράσεις, ενώ παροτρύνουμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr.

Τα θερινά τμήματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων στις 23 Μαΐου 2019.

Ωράριο | Την περίοδο 1η Ιουνίου έως 31η Ιουλίου θα παραμείνουν ανοιχτά 12 σχολεία με ελεύθερη πρόσβαση στο προαύλιο τα απογεύματα μετά τις 4 έως τις 9.30 το βράδυ και μετά την 1η Ιουλίου και τα πρωινά από τις 8 μόνο τις ημέρες που δεν υπάρχει οργανωμένη δράση θερινού τμήματος. Για να ενημερωθείτε σχετικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του κάθε σχολείου στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr και σε σχετική αφίσα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου που θα αναρτηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Δράσεις | Τα θερινά τμήματα περιλαμβάνουν δράσεις καθημερινής απασχόλησης – θερινά τμήματα -  τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, κάθε κύκλος έχει διάρκεια μία εβδομάδα, το ωράριο είναι 8.00-4.00 και συγκεκριμένα η ώρα προσέλευσης είναι 8.00-9.00 και η ώρα αποχώρησης είναι 3.00-4.00. Οι δράσεις εστιάζουν στις εξής θεματικές: αθλητισμός, τεχνολογία, πολιτισμός, δημοκρατία, ψυχαγωγία, περιβάλλον. Αναλυτική περιγραφή τόσο για το περιεχόμενο της δράσης, όσο και για τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να παρακολουθήσουν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr.

Επιπλέον, θα λειτουργήσει κύκλος δράσεων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό και διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που θα έχει διάρκεια 4 ώρες καθημερινά για 2 εβδομάδες.

Τέλος, θα συνεχίσουν ορισμένες δράσεις για ενήλικες – απογευματινά τμήματα – όπως έχουν ενημερωθεί οι συμμετέχοντες σχετικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και χρειάζεται εγγραφή στην ιστοσελίδα ή στα τηλέφωνα 2103462335 και 2103416771 τα οποία θα λειτουργούν σε διευρυμένο ωράριο από τις 9 έως τις 3 για τις ημέρες των εγγραφών. Οδηγίες για τον ηλεκτρονικό τρόπο εγγραφής μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα στο σχετικό πεδίο ΔΡΑΣΕΙΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και το σχετικό πεδίο ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων: Μάθε για το πρόγραμμα - Πάρε Μέρος!