Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Αρχική ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι καλοκαιρινές διακοπές στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων συνεχίζονται και το πρόγραμμα δράσεων εμπλουτίζεται συνεχώς!

To Medasset επισκέπτεται για πρώτη φορά τα Ανοιχτά Σχολεία με την οικολογική δράση «Νιρέττα η Καρέττα και τα θαλάσσια απορρίμματα» , ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών Α’,Β’ & Γ΄ Δημοτικού για τις απειλούμενες με εξαφάνιση θαλάσσιες χελώνες, τους βιότοπους  και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο άνθρωπος στο περιβάλλον με έμφαση στα θαλάσσια απορρίμματα. Η δράση προγραμματίζεται για τις 11 Ιουλίου 2017 στο 135ο Δημοτικό στους Γκύζη (Μομφεράτου 94) και για τις 18 Ιουλίου 2017 στο 57ο/61ο Δημοτικό στον Κολωνό (Διστόμου 67).

Παράλληλα, η θεατρική ομάδα Παραμύθι από Μακριά ετοιμάζει την… Βαλίτσα της και από τις 17 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2017 κατασκηνώνει στο προαύλιο του 45ου Δημοτικού Σχολείου στην Κυψέλη (Πυθίας 38) με μια ψυχαγωγική καλοκαιρινή κατασκήνωση που ακούει στον τίτλο «Μια χρονιά σε μια βαλίτσα». Η δράση απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και διαρκεί από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Η αγαπημένη θεατρική ομάδα μικρών και μεγάλων διοργανώνει, επίσης, μια διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση σε 5 Ανοιχτά Σχολεία (Κυψέλη, Πετράλωνα, Γκύζη, Κολωνός, Νέος Κόσμος) για όλον τον Ιούλιο με πρωταγωνίστρια μία… βίδα!

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο κάνει μια στάση στο Ανοιχτό Σχολείο της Πλάκας στις 11,12 & 13 Ιουλίου (1ο Πειραματικό Γυμνάσιο) και φέρνει μαζί του ένα δίωρο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα «Πώς να ζούσαν άραγε στην Αθήνα του 16ου αιώνα;». Με αφορμή και έμπνευση το χνάρι μιας ιστορικής οικογένειας των Αθηνών, έφηβοι 12-15 ετών ανακαλύπτουν την Αθήνα του 16ου αιώνα, τους θεσμούς και τον τρόπο διαβίωσης των πολιτών της μέσα από την αφήγηση, τη δημιουργική γραφή, τη χειροτεχνία και την αναπαράσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για δήλωση συμμετοχής στις δράσεις τηλεφωνήστε στο 210 5277089 ή ηλεκτρονικά (www.athensopenschools.gr  > Δράσεις > Λίστα δράσεων).