Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία

Αρχική ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία

Προθεσμία 6/12/2018

Ανακοίνωση - 16 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ για υλοποίηση δράσεων στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

ΝΕΟ: Προθεσμία υποβολής προτάσεων για δράσεις που θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2019 είναι η 6η Δεκεμβρίου 2018.

 

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Αντιδημαρχίας για το Παιδί, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα [ελεύθερους επαγγελματίες, υπηρεσίες, φορείς, οργανώσεις, ιδρύματα, μουσεία, κλπ.] τα οποία είτε δραστηριοποιούνται ήδη στους χώρους των σχολείων είτε επιθυμούν να το πράξουν στο μέλλον, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία με εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις σε επίπεδο γειτονιάς που γίνονται στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων.

Ενδεικτικά, η φύση των προτεινόμενων δράσεων στις εξής θεματικές: τεχνολογία, εκπαίδευση, άθληση, ψυχαγωγία ή πολιτισμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες , θα μπορούσε να είναι η ακόλουθη:

 • Δράσεις ψυχαγωγίας [π.χ. καλλιτεχνικό εργαστήρι, θέατρο, δημιουργικό παιχνίδι]
 • Δράσεις αθλητισμού [π.χ. αθλήματα, χορός, σκάκι, γυμναστική κ.ά.]
 • Δράσεις πολιτισμού [π.χ. κινηματογράφος, μουσική, δράσεις φιλαναγνωσίας κ.ά.]
 • Δράσεις βελτίωσης της γειτονιάς και του δημόσιου χώρου
 • Δράσεις τεχνολογίας [π.χ. σεμινάρια Η/Υ, γνωριμία με το διαδίκτυο, ρομποτική κ.ά.]
 • Εκθέσεις [π.χ. αποκέντρωση εκθεμάτων μουσείων κ.ά.]
 • Μαθητικά φεστιβάλ [π.χ. Πανηγύρι φυσικών επιστημών, μουσικής, κ.ά.]
 • Εργαστήρια πρακτικών γνώσεων [π.χ. μαγειρική, σαπωνοποιία, οδική αγωγή κ.ά.]
 • Ενημερωτικά-επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς, πολίτες
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά
 • Επαγγελματική ανάπτυξη - επιμόρφωση για ενήλικες

Περισσότερες πληροφορίες:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η υποβολή προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr, από όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και να παρακολουθούν τα στάδια αξιολόγησής τους.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΝΕΟ: Προθεσμία υποβολής προτάσεων για δράσεις που θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Μάιος 2019 είναι η 6η Δεκεμβρίου 2018.

Σημειώνεται ότι το κάλεσμα παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όσοι φορείς επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις στα Ανοιχτά Σχολεία μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η αξιολόγηση των προτάσεων γίνεται σε χρονικές περιόδους που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και η ολοκλήρωσή της συνήθως συνδέεται με τις περιόδους έναρξης δράσεων (ενδεικτικά τον Οκτώβριο για το πρώτο τετράμηνο, τον Ιανουάριο για το δεύτερο τετράμηνο και τον Μάιο για τις καλοκαιρινές δράσεις).

ΝΕΟ: Ανακοινώνεται ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν έως και 10 Νοεμβρίου 2018, οπότε και ξεκίνησε το νέο κύμα δράσεων του χειμερινού τετραμήνου 2018, έχουν αξιολογηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την εξέλιξη της δικής τους πρότασης και τα στάδια αξιολόγησης ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr πραγματοποιώντας είσοδο στο σύστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους.

Για υποβολή πατήστε εδώ.

Για τη διαδικασία αξιολόγησης πατήστε εδώ.