ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Αρχική ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Για γονείς και κηδεμόνες:


Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλαμβάνει και κάποιος άλλος το παιδί σας από το σχολείο θα πρέπει να το δηλώσετε στη φόρμα συμμετοχής που συμπληρώνετε με την έναρξη της δράσης.
Κατά την παράδοση και παραλαβή του παιδιού υπογράφετε στο έντυπο προσέλευσης και αποχώρησης της κάθε δράσης.

Συχνές ερωτήσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους


Τα Ανοιχτά Σχολεία παραμένουν ανοιχτά μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού τις καθημερινές μέχρι τις 21.30μμ, και τα σαββατοκύριακα από τις 10.00πμ έως τις 20.00μμ.
Ο φύλακας επιστάτης φροντίζει να ενημερώνει τους συντονιστές από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία ώστε να λύνονται τα προβλήματα και να αποκαθίστανται τυχόν ζημιές.
Τα Ανοιχτά Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βρίσκονται μοιρασμένα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αναλυτική λίστα υπάρχει στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Πληροφορίες για τη διεύθυνση του Ανοιχτού Σχολείου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα όλο το 24ωρο ή να τηλεφωνούν τις καθημερινές στο 2103462335 μεταξύ 10.00-13.00.
Μετά την εγγραφή στη δράση (δηλ. κράτηση θέσης), την πρώτη ημέρα έναρξης της δράσης οι συμμετέχοντες (ενήλικες) ή οι γονείς αυτών (ανήλικοι) θα συμπληρώσουν μια απλή φόρμα συμμετοχής με βασικές πληροφορίες.
Οι δράσεις που υλοποιούνται στα Ανοιχτά Σχολεία είναι δωρεάν για όλους.
Το πρόγραμμα των δράσεων εμπλουτίζεται συνεχώς και για αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία www.athensopenschools.gr
Τις δράσεις των Ανοιχτών Σχολείων μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι ανεξαρτήτως σε ποιο δήμο κατοικούν.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε δράσεις σε όλα τα Ανοιχτά Σχολεία, αρκεί να έχετε εγγραφεί σε αυτές.
Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr, κάτω από την κατηγορία ΔΡΑΣΕΙΣ θα βρείτε αναλυτικό πρόγραμμα και περιγραφή για τη κάθε δράση που υλοποιείται στα Ανοιχτά Σχολεία.
Μπορείτε να διακόψετε και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο τηλέφωνο 2103462335.
Οι δράσεις θα γίνονται από εξωτερικούς παιδαγωγούς ή εξειδικευμένους συνεργάτες που επιλέγονται από τους φορείς υλοποίησης των δράσεων.
Παρακαλείσθε να έρχεστε στο Ανοιχτό Σχολείο 10 λεπτά πριν την έναρξη της δράσης. Σας θυμίζουμε ότι πρέπει να έχετε εγγραφεί για να παρακολουθήσετε τη δράση.
Μπορείτε να φύγετε νωρίτερα κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους των φορέων υλοποίησης της δραστηριότητας.
Στην ιστοσελίδα υπάρχει το ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ το οποίο είναι σε ισχύ και θα είναι για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Στην ιστοσελίδα υπάρχει το ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, οι ΟΔΗΓΙΕΣ και η ΦΟΡΜΑ.
Η υποβολή πρότασης είναι ηλεκτρονική.
Για την παιδαγωγική αξιολόγηση των προτάσεων και επιλογή των δράσεων που υλοποιούνται από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία, ο δήμος Αθηναίων έχει συγκροτήσει μη αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας. Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στο πεδίο της ιστοσελίδας ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.